Hoofden zijn afgesloten ruimtes

Kom_hier_2 Kom Hier Dat ik U Kus

"Tja, filosofie lezen om een gebrek aan geweten te verdoezelen: dat soort kennen we." Deze uitspraak komt niet van mij maar wel van een coole hoofdinspecteur uit een zaterdagse misdaadserie. De bron maakt misschien niet veel indruk, maar geef toe, die uitspraak zet toch tot nadenken.

10 December 2014 → read more

Avec le temps

Dit weekend was ik in Frankrijk. In de veilige schoot van mensen die ik liefheb en die mij liefhebben. Vrij en toch geborgen. Verwarmd door woorden in de mooiste taal. Het was best heftig: Edith Piaf en Jacques Brel kunnen echt niets 'gewoon' zeggen.

16 November 2014 → read more

Liefde en moed

Opruimen. Naar het schijnt werkt dat bevrijdend, louterend. Dat is zo voor het 'hygiƫnische opruimen': ervoor zorgen dat alles er net en gezond bijligt. Maar het diepe opruimen, het opruimen van jaren, dat is weer iets anders.

07 October 2014 → read more

Van het een komt het ander

Rilke http://eaonpritchard.blogspot.be/2011_08_01_archive.html

The story of my life... En waarschijnlijk heel herkenbaar voor velen. Je hebt de opdracht een tekst te schrijven of een presentatie te maken. Vol goede moed en enthousiasme begin je er aan. Voor je het goed en wel beseft, drijf je af, kom je 'interessante' dingen tegen online, in boeken... die doorgaans geen bal te maken hebben met de oorspronkelijke opdracht.

23 August 2014 → read more

'Rare moeders'-dag

Salinger_mothers Salinger Catcher In the Rye

Hoera! Moederdag in de Antwerpse regionen vandaag! Een dag als alle andere, behalve dan dat ik mijn zonen verplicht de loftrompet te steken over ondergetekende. Soms moet een moeder op haar strepen staan. Dit levert volgende uitlatingen op.

15 August 2014 → read more

De ijdelheid van de ongelukkige

Watou_2 Watou 2014

Wat heb je nodig om gelukkig te zijn? Wat is geluk? Het is een vraag die iedereen zich wel eens stelt. Dat hoop ik toch. Het antwoord geven is dan weer heel moeilijk. Vandaag spookte die vraag weer door mijn hoofd. Aansteker was deze keer het thema van het Kunstenfestival in Watou: 'Over klein geluk in tijden van overvloed'. Maar het is iets dat me al maanden erg bezighoudt. En wat is het verschil met ongeluk?

20 July 2014 → read more

De laatste keer (voorlopig)

Het is echt de laatste keer. Voorlopig. Dat ik hier Youtube-video's post. Mijn 9-jarige zoon heeft me geleerd hoe ik dat moet doen en sindsdien kan ik de neiging moeilijk onderdrukken om er filmpjes tegen aan te knallen.

30 April 2014 → read more

Make The Ordinary Come Alive

Do not ask your children

to strive for extraordinary lives.

Such striving may seem admirable,

but it is a way of foolishness.

06 April 2014 → read more

Radiostilte

Behoeft dit nog woorden?

25 March 2014 → read more

Oh Johnny!

Een zekerheid in het leven: Johnny Cash! De ultieme steun en toeverlaat voor in goede en kwade dagen. Wat kijk ik uit naar zijn nieuwe cd, Out Among The Stars !

17 March 2014

About Kunstvlo

Ol-foto

Olga Van Oost is doctor in de sociale wetenschappen. Ze studeerde kunstwetenschappen & archeologie en aansluitend communicatiewetenschappen. In haar proefschrift bestudeerde ze de mogelijkheden van een kunstmuseumconcept voor de toekomst. Bijzondere aandacht ging naar de vergelijking tussen Vlaanderen en Nederland (beleid/cases).

Olga werkt voor FARO, het Vlaams Steunpunt voor Cultureel Erfgoed als stafmedewerker musea en digitale cultuur en is ze als professor verbonden aan de Vrije Universiteit Brussel, Onderzoeksgroep iMinds-SMIT waar ze Kunst- en Cultuursociologie doceert en onderzoek rond (digitale) cultuur, kunst en musea doet.

De voorbije jaren bouwde Olga expertise op in het veld van de theoretische museum- en erfgoedstudies, digitale cultuur en deed ze vergelijkend onderzoek naar het museum- en erfgoedbeleid in Vlaanderen en Nederland. Hiernaast deed ze onderzoek naar musea en jongeren en musea in een digitale cultuur.

Twitter @Kunstvlo

LinkedIn: Olga Van Oost